Mellerud

Mitt i natursköna Dalsland ligger Mellerud. Här hittar du oss, Oscarssons Bil, men du finner även så mycket mer och det vill vi berätta lite mer ingående om.

På denna sidan kan ni läsa om platser värda att besöka som finns i anslutning till oss och Mellerud.

Attraktiva Mellerud
Melleruds kommun ligger mitt i landskapet och gränsar i öst till Vänern. Det attraktiva läget har givit Mellerud en given plats bland de stora turistmålen i Sverige. Dalslands kanal med akvedukten i Håverud utgör ett välbesökt mål. Vita Sannar med sin fina sandstrand och välkända camping utgör ett annat populärt turistmål. Inte långt därifrån ligger den nya erkänt fina golfbanan med 18 + 9 håls, samt Sunnanås vackra gästhamn. För tillfället byggs det bostäder både privat samt kommunalt för att möta den stora efterfrågan på både hus samt lägenheter.

Ett rikare liv
Att bo i Mellerud är att ha förmånen av att bo på landet men ändå ha närheten till storstaden, t.ex endast ca 1 timma med tåg till Göteborg!
Mellerud är beläget mitt emellan Göteborg och Karlstad och erbjuder en mycket varierande och skiftande natur, från slättland i sydost till sjörika skogsbeklädda trakter i nordväst. Vänern med sin fina skärgård ligger endast någon kilometer från centrum. Den vackra naturen i kombination med ett omfattande kulturliv samt goda utbildningsmöjligheter bidrar till ett rikare liv.

Sunnanå Hamn - En idyll under utveckling!
Bara 5 minuter från Melleruds centrum ligger Sunnanå hamn, området har under den senaste tiden förnyats och byggts ut med bland annat ett 100-tal sjöbodar på land, ett antal flytande sjöbodar, ny servicebyggnad, en ny sjösättningsramp samt nya bryggor. Här kan du fiska från bryggkanten, och samtidigt titta ut över Vänerns orörda skärgård, här finns ingen trängsel, du kan mycket enkelt hitta ditt eget lilla smultronställe i en ostörd vik, eller på en fin skärgårdsholme. I anslutning till hamnen hittar du Sunnanå Hamnkrog där du kan låta dig bli serverad god mat i en mysig och naturskön miljö.

Sunnanå har under årens lopp växt till ett stort centrum för Trollingfiskare. Sunnanå hamn uppfyllde kraven för att få blå flagg under 2005, detta innebär att en rad krav i form utav skötsel, vattenkvalite, säkerhet, service och miljöinformation ska uppfyllas. Endast några minuter bort finns Melleruds Golfklubbs fina anläggning.

Vita Sannar - Dalslands riviera
Här hittar du en av Sveriges finare stränder, alldeles intill hittar man också Vita Sandars Camping, en 4-stjärnig anläggning som innehar 250 platser och kan erbjuda något för alla. Där finns bland annat äventyrsgolf, uppvärmd swimmingpool samt många andra aktiviteter för både stora som små.

Golfbanan - Dalsland Resort
En golfbana som är mitt i en fantastisk utveckling, du finner 18 hål av mycket god bankvalité, det finns även fina övningsområden med driving-range och putting-green. Här kan du köpa alternativt hyra fina bostäder i en mycket attraktiv miljö.

Håverud - Akvedukten och Dalslands kanal
Strax norr om Mellerud hittar du Håverud, platsen där dalslands kanal flyter ovan mark, under både en järnvägsbro och en bilvägsbro. Härifrån utgår flera båtturer som tar er upp längs med kanalen. Här kan du tillbringa en tid på camping, vandra i vacker natur eller bara stanna till och njuta av en god bit mat i en trevlig miljö.

För att läsa mer om Håveruds utbud, besök www.thevisitor.se!

Kroppefjäll - Sveriges sydligaste fjäll
Ett naturreservat samt friluftsområde som innehåller både vandringsleder och upplysta skidspår, här finns utkiksplatser där man kan beskåda den vackra naturen uppifrån. Kroppefjäll med sitt spahotell och vandrarhem har även blivit känt som ett område för rekreation och återhämtning.

Näringsliv
Mellerud har en mångfald av företag inom både tillverknings- och tjänstesektorn. Totalt finns det cirka 700 företag i Mellerud, varav de allra flesta är småföretag.

Stora företag på orten är bland annat Emballator Mellerud Plast AB, Daloc Skyddsrum AB, JOAB och Hellbergs Dörrar AB.

Vi kan erbjuda attraktiv tomtmark för industri och handel alldeles intill riksväg 45 med unika skyltlägen, samt färdigställda tomter för villabyggnation med ett mycket attraktivt läge ca: 2 km från centrum och ca: 5 minuters promenadväg till Vita Sannars camping & badplats, golfbanan samt Sunnanå båthamn.

Västerråda handelsområde
Här finner du en mångfald av företag, däribland Oscarssons Bil AB, och området är under ständig utveckling. Idag finns det uppåt 30 företag med olika inriktningar som etablerat sig eller håller på att etablera sig, alltifrån bil och båthandel till reklamtryck och bygghandel. På senare år har det även utökats med bilprovning, bensinstation samt traktorförsäljning.

Köpcentrum
Dalslands första köpcentrum håller just nu på att ta form, i direkt anslutning till vår fastighet på Västerråda handelsområde. Förutom en helt ny Coop Extra butik så ska det vara en bred mix av företag på de 12.000kvm som just nu färdigställs. Allting planeras vara färdigt under oktober 2019. För mer information besök www.mellerudhandel.se

I Mellerud med omnejd finner du det mesta du kan önska dig i form utav affärer och företag som med hög servicegrad är beredda att ställa upp på bästa sätt för dig som boende eller besökare !

Vill du veta mer om Mellerud kontakta:
Sophia Wikström, Kommunchef, telefon 0530-181 05
Marie Hörnlund, Näringslivsutvecklare 0530-181 08

Besök gärna kommunens hemsida: www.mellerud.se

mellerud

mellerud

mellerud

mellerud

mellerud

mellerud
Webbplats utvecklad av Trinax AB