Klassiska bilar

Vi har ett genuint intresse av riktigt fina USA-bilar från 1955-1970.
Vi köper, byter, säljer samt åtar oss försäljningsuppdrag.

Nedan ser ni ett urval av inkommande bilar, salubilar, sålda bilar.

För information om salufordon, besök "Bilar i lager".

Mercury Eight Sport Sedan 4d 1950.

Mercury Eight Sport Sedan 4 door 1950!

En mycket ovanlig bil i ett makalöst fint skick, en utav få som är kvar i originalutförande, d v s inte sönderkapad, taksänkt eller liknande!
Mercury var ju Fords flaggskepp, och denna är utrustad med Ford Flathead V8 på 4,2 liter och den går som en dröm med sin 3 växlade manuella låda med överväxel, och är fantastiskt fin att köra!
Dubbelt avgassystem, radialdäck med bred vit sida, och en "gangsterkeps" av märket Comet skyshield som ger bilen ett riktigt coolt utseende!
Här fungerar alla mätare, även innerbelysning, värme & fläkt fungerar som det ska!
Bilen är nyligen servad med olja & filter o s v...

Mercury Eight är mest känd från hollywoodfilmen Rebel without a cause där den kördes av James Dean. Den har blivit en kultfavorit bland bilfantaster och samlare. Modellen var den viktigaste modellen i företagets 10-åriga historia.
Alla Mercurykarosser delades med Lincoln snarare än med Ford, vilket hade varit fallet sedan 1941. Frontplåten och grillen var unikt för Mercury, vilket gav omedelbar modelligenkänning.
Den är lackerad i en härlig tidsenlig beige nyans, whitewall-däck och en matchande beige/brun interiör.
En av 132 082 fyradörrars sportsedaner byggda för 1950, en lika attraktiv bil idag som när den rullades ut från fabriken 1950!

Ett tillfälle för den som söker en gedigen och mycket bra bil från början av -50 talet, gulligt bullig med formerna på rätt ställen!

För mer information ring:
Thomas 0530-40402

Oscarssons Bil AB etablerades 1981 utav Jan Oscarsson, och drivs fortfarande ca 42 år senare utav Jan och hans broder Thomas Oscarsson med personal, vi har sålt ca 13.000 fordon sedan starten och har högsta kreditvärdighet, så ni kan med förtroende vända er till oss när ni ska göra affär!
VI KÖPER-BYTER-SÄLJER, FINANSIERAR & SÄLJER DIN BIL ÅT DIG OM SÅ ÖNSKAS!
Vi löser även kontantinsatsen om så önskas!
Vårt fokus ligger numera på riktigt fina USA & övriga entusiastbilar från 1950-1970 som är våran passion, hobby & arbete!
Men vi jobbar även med nyare transportbilar & personbilar!
Välkomna till oss i Mellerud som är beläget vid Vänern, mitt emellan Karlstad & Göteborg!
0530-40400, 40402.
www.oscarssonsbil.se
OBS: Vi har numera inga fasta öppettider, vi är oftast på på plats 10-17 på vardagar, men har du en bit att åka så rekommenderar vi att du ringer oss först på 0530-40402.
Stängt Lördag-Söndag, men vi bokar gärna tider tidigt, sent eller på helger om du är seriös spekulant på något!


Tillbaka

Logga in här för att se våra privata bilar
Webbplats utvecklad av Trinax AB